Laatu ei tule valvomalla vaan tekemällä

  • Asiantuntijablogi

Finn Lamexin  tuotteiden ja palvelun hyvä maine ei ole tuulesta temmattu. Vahvuutemme on tuotantoprosessi, jossa jokainen työntekijä on sitoutunut laadun tekemiseen.  

Yleisesti ottaen tuulilasituotteiden laatua määrittävät neljä avaintekijää: sopivuus, puhtaus, optiikka ja muoto. Sopivuus tarkoittaa, että lasi vastaa kaikilta ominaisuuksiltaan sovittuja asiakkaan ja asennuskohteen vaatimuksia. Puhtaus ja optiikka merkitsevät sitä, ettei esimerkiksi raakalasissa ole inkluusioita tai optisia virheitä, eikä laminaatin väliin ole jäänyt likaa.   

Oikea muoto ja mitat ovat puolestaan edellytys asennukselle ja sen sujuvuudelle. Esimerkiksi työmaanosturin lasi voidaan joutua asentamaan jopa 100 metrin korkeudessa, joten lasin tulee olla tarkalleen vaatimusten mukainen, jotta työ hoituu kerralla kuntoon.  

Finn Lamexilla  vastaamme näihin vaatimuksiin ylläpitäen ja kehittäen jatkuvasti tuotannon ja tuotteiden laatua. Uusimme säännöllisesti konekantaa, huolehdimme laitteiden kunnossapidosta ja käytämme laadukkaita raakamateriaaleja.  

 

LAATUA ON HELPPO TEHDÄ, KUN ON KOKEMUSTA, OSAAMISTA JA TEKNISET RESURSSIT  

Olennainen vahvuutemme on laadun takaava tuotantoprosessi, joka muodostuu yksityiskohtaisesta suunnittelusta, räätälöidystä valmistuslinjasta ja jokaisen vaiheen tarkasta hienosäädöstä.   

Periaatteemme on, että  laatu ei synny valvomalla vaan tekemällä. Tuotannossa jokainen on sitoutunut laadun tekemiseen, ja tarkastaa omat sekä edellisten työvaiheiden mahdolliset virheet. Meillä laadunvalvonta ei siis ole oma erillinen työvaiheensa vaan se jatkuu läpi koko valmistusprosessin. Toki teemme lisäksi myös säännöllisiä tuoteauditointeja, otantamittauksia, eräkohtaisia prosessivarmistuksia, sekä lakisääteisiä turvakomponenttien testauksia.   

Toimittajana laatu näkyy siinäkin, että tuotelaatumme on vertailukelpoinen isoihin toimijoihin, mutta pienehkönä ja itsenäisenä yrityksenä olemme huomattavasti suuria kilpailijoita joustavampia. Meillä on kokemusta, osaamista ja teknisiä resursseja valmistaa suurikokoisia ja vaativia muotoja sisältäviä tuulilaseja. Mutta meiltä onnistuu myös yksilöllinen räätälöinti ja pienten sarjojen valmistus.   

“TODELLINEN TUOTELAATU TEHDÄÄN TIIVIISSÄ YHTEISTYÖSSÄ ASIAKKAAN KANSSA.”

PARHAAT RATKAISUT ERIKOISVAATIMUKSIIN LÖYDETÄÄN YHDESSÄ
ASIAKKAAN KANSSA

Juuri joustavuuden ja räätälöintikyvyn ansiosta löydämme aidosti laadukkaat ratkaisut asiakkaan tarpeisiin. Parhaimmillaan yhteistyö alkaa jo asiakkaan tuotteen suunnitteluvaiheessa.  

Hyvä esimerkki tästä on asiakas, joka halusi uuteen bussimallistoonsa mahdollisimman aerodynaamisen muotoilun. Huolellisen yhteistyön tuloksena löysimme tuulilaseille lopulta muodon, joka täytti nämä vaatimukset.  

Teimme laseista protokappaleet, joihin määrittelimme asiakkaan kanssa paikat lisävarusteille, kuten kamerakiinnikkeille ja sensoreille, niille sopivin asennuskulmin. Yhdessä asiakkaan kanssa suunnittelimme myös näiden komponenttien kiinnikkeet, jotka sitten rakensimme ja kokosimme valmiiksi kokoonpanoksi. Lopputuloksena oli aerodynaaminen tuulilasi tarvikkeineen. Sen perusideaa sovelsimme ja kopioimme sitten koko bussimallistoon.  

Todellinen tuotelaatu tehdään tällaisessa tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Ja meillä on siihen sekä halua että hyvät valmiudet!  

Aleksi  Hannukoski  
Quality and Product Manager 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

4.3.2024

Ennätyksellisen hyvä vuosi kannustaa kasvamaan

Lue lisää

6.10.2023

Finn Lamex tarjoaa alan parasta kattavaa asiakasarvoa

Lue lisää

17.3.2023

Mistä syntyy Finn Lamexin laminoitujen tuulilasien laatu?

Lue lisää