Mistä syntyy Finn Lamexin laminoitujen tuulilasien laatu?

  • Asiantuntijablogi

Finn Lamexin laminoitujen tuulilasien perustana ovat johtavien toimittajien laadukkaat raaka-aineet, valmistuksen vahva erikoisosaaminen sekä mittatilaustyönä rakennettu tuotantolinja. Sama korkea laatu näkyy jokaisen asiakkaan tuulilaseissa, jotka vielä räätälöidään heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa. 

Laatu- ja tuotepäällikkö Aleksi Hannukoski kertoo Finn Lamexin laminoitujen tuulilasien ominaisuuksista ja mahdollisuuksista.

LAMINOITU LASI HEIJASTAA JA EHKÄISEE AURINGONVALON VAIKUTUKSIA

Finn Lamex käyttää tuulilaseissaan vain laminoitua turvalasia. Laminoinnissa kaksi lasilevyä sulatetaan yhteen PVB-kalvon kanssa, mikä estää lasin pirstoutumisen sekä parantaa kuljettajan, matkustajien ja jalankulkijoiden turvallisuutta. Samalla laminoitu lasi esimerkiksi suodattaa pois yli 90 % ultraviolettisäteilystä.

Finn Lamexin tuulilasien vahvuuksiin kuuluu myös suojaus auringonvalolta. Auringonvalo koostuu valoenergiasta, infrapunavalosta ja ultraviolettienergiasta, jotka heijastetaan pois ja pysäytetään lasin sävytyksestä ja koostumuksesta riippuen.

FINN LAMEXILTA SAAT LAMINOIDUT TUULILASIT JOKO KIRKKAINA TAI SÄVYTETTYINÄ

Kirkas lasi mahdollistaa maksimaalisen kirkkauden.

Sävytetty lasi värivaihtoehtoineen pysäyttää valoenergian luonnollisesti.

Suosituimpia lasityyppejä ovat vihreä- tai harmaasävyiset lasit, jotka vähentävät auringon säteilemän valoenergian määrää. Tämä pitää matkustajien ja kuljettajien olosuhteet mukavampina sekä säästää energiaa vähentämällä esimerkiksi ilmastoinnin tarvetta.

“Kirkkaan ja sävytetyn lasin ero näkyy mm. valonläpäisyarvossa LT (light transmission), jonka täytyy tuulilaseilla olla yli 70 %. Kirkkaalla lasilla on korkea 85–90 %:n valonläpäisyarvo, sävytetyllä taas 70–85 %, jolla voidaan saavuttaa parempi matkustusmukavuus. Muissa kuin tuulilaseissa sallitaan alle 70 %:n valonläpäisevyys. Esimerkiksi kaksikerrosbussien ylälasissa se on 10 % – eli niiden läpi kulkee vain 10 % auringon valoenergiasta”, Hannukoski kertoo.

“FINN LAMEXILLA JOKAINEN ASIAKAS ON TÄRKEÄ JA SAA MEILTÄ AINA SAMAA KORKEAA FINN LAMEX -LAATUA.”

SOLAR CONTROL TARJOAA SUOJAA JA SÄÄSTÖÄ 

Laminoidun ja sävytetyn laminoidun lasin omien suojaominaisuuksien lisäksi voit valita Finn Lamexin tuulilaseihin Solar Control PVB -laminointikalvon, joka sitoo auringonvalon energiaa. Se lisää entisestään matkustamon mukavuutta ja vähentää esimerkiksi ilmastoinnin tarvetta ja energiankulutusta.

Kuva: Valonläpäisyarvojen vertailu tuulilasin värien ja laminoidun kalvon yhdistelmillä.

Sävytetty laminoitu tuulilasi parantaa jo sellaisenaan matkustamon mukavuutta, ja Solar Control lisää sitä entisestään vähentämällä tuulilasin läpi tulevaa valoenergiaa. Siksi se onkin monesti kirkasta lasia parempi vaihtoehto. 

“Asiakkaat haluavat usein kirkkaan lasin ja Solar Controlin, mutta sävytetty lasi Solar Controlin kanssakin suositeltava valinta. Kun tuulilasiin saadaan sekä sävytetyn lasin edut että Solar Controlin valoenergiaa sitovat ominaisuudet, on molempien yhdessä tarjoama hyöty suurempi. Tuulilaseissa lasin sävytys on vain lievä, ja asennuksen jälkeen lähes huomaamaton ja kirkas.” 

Ajoneuvon ohjaamon suojaaminen auringonvalolta on tärkeää, sillä se parantaa kuljettajien päivittäistä työssä jaksamista ja ylläpitää ajan myötä heidän terveyttään.

Kuva:  Näkyvien aallonpituuksien UV-läpäisyarvot erilaisilla lasin värien ja PVB-pinnoitteen yhdistelmillä. Vihreä lasi ja Solar Control -kalvo tarjoavat yhdessä parhaan tuloksen.

LASIEN SÄHKÖLÄMMITYS PITÄÄ NÄKYVYYDEN KUNNOSSA

Finn Lamexin valikoimiin kuuluvat myös sähkölämmitteiset tuulilasit. Ne ovat tien päällä merkittävä turvallisuustekijä poistaessaan tehokkaasti tuulilasiin kertyvää lunta, jäätä ja huurretta. Vain rajatusti vaikuttavaa tuuletinta tai koko bussin lämmittämistä parempi ratkaisu on tuulilasi, joka poistaa itse jään ja huurteen.

Tuulilasin sähköinen lämmitys on erityisen tärkeää hyötyajoneuvoille, joissa matkustajien kyytiin noustessa lisääntyvä sisätilan kosteus saa tuulilasin sekä ikkunat huurtumaan.

Kuiva, huuruton tuulilasi on mukavampi ja turvallisempi sekä matkustajien että kuljettajan kannalta. Lisäksi se pidentää ajoneuvon tehokasta käyttöaikaa vähentämällä huurteesta aiheutuvia hidastuksia.

“”Tehokkaan jään- ja huurteenpoiston ansiosta kuljettaja pääsee liikkeelle nopeammin, mikä tukee matkan sujuvuutta, turvallisuutta ja aikataulussa pysymistä.”

TUULILASIT TAIPUVAT ASIAKKAAN TARPEISIIN

Finn Lamex on kaarevien tuulilasien valmistuksen erikoisosaaja, joka varmistaa teknisillä resursseillaan ja osaamisellaan asiakkaalle aina parhaan mahdollisen lopputuotteen. Taito toteuttaa lasien vaikeitakin kaarevuuksia on vahva kilpailuvaltti – mutta miksi kaarevuus on tuulilaseissa niin tärkeää?

Yksinkertainen totuus on, että kaarevassa tuulilasissa yhdistyvät parhaalla tavalla aerodynamiikka, näkyvyys ja muotoilu. Kaarevuus mahdollistaa myös tuulilasin sivuilla olevien A-pilarien sijoittamisen kauemmas taakse, mikä parantaa näkyvyyttä sivuille ja poistaa kuljettajan sokeat pisteet.

“Suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään paljon töitä, jotta saavutetaan asiakkaan toivoma parempi aerodynamiikka, kuljettajan näkyvyys ja haluttu ulkoasu”, Hannukoski toteaa.

Finn Lamex tuntee tuulilasien käyttötilanteet ja olosuhteet sekä ottaa ne huomioon kaikessa tekemisessä. Yrityksen valttina on kyky toteuttaa visuaalisesti yhä näyttävämpiä ja pidemmälle räätälöityjä kaarevia tuulilasiratkaisuja. Samalla talossa tunnetaan kuitenkin myös lasimateriaalin fyysiset rajat, ja niihin suhtaudutaan realistisesti.

“Meillä on rohkeutta ottaa vastaan haastavia projekteja, mutta myös sanoa, jos jokin ei ole teknisesti tai fyysisesti mahdollista.”

LAAJA VALIKOIMA OEM-SERTIFIOITUJA TUOTTEITA

Finn Lamex tekee jatkuvasti tutkimus- ja kehitystyötä vastatakseen asiakkaidensa kasvaviin vaatimuksiin ja toiveisiin. 

“Työsuhteemme ovat pitkiä, joten taitomme ja tekninen asiantuntemuksemme vahvistuvat jatkuvasti asiakkaidemme kasvun myötä”, sanoo Hannukoski. 

Finn Lamexin tuotevalikoimaan sisältyy lähes 100 käytössä olevaa ja hyväksyttyä eri paksuuksista ja väreistä koostuvaa tuulilasimallia. Niiden lisäksi tarjolla on sertifioituja OE-laatuisia varaosia, jotka vastaavat asiakkaiden hyvinkin tarkkoihin vaatimuksiin. 

Periaatteena on tarjota jokaiselle asiakkaalle ensin parhaat mahdolliset tuulilasit ja räätälöidä ne sitten heidän erityistarpeisiinsa. 

“Finn Lamexilla jokainen asiakas on tärkeä ja saa meiltä aina samaa korkeaa Finn Lamex -laatua.”

[Finn Lamex] is one of the top windscreen producers in the market… When somebody asks me if I can give a good reference in the windscreen manufacturing business, we say that Finn Lamex is at the top level.

Raf Janssens
Van Hool

Finn Lamex has had a cooperative attitude towards helping us meet our requirements, combined with a thorough knowledge of their own production processes, quality and way of working. The communication with our key contact was always open and fair.

 Jasper Backx
Ebusco

Finn Lamex wins because of their OEM products. The value of our business is that we can sell OEM products – it is very important to us. I’m choosing the best I can for my customers, and this is the reason I cooperate with Finn Lamex.

Anna Mroskowiak
Szyby Autobusowe

Everybody knows our company as the Finn Lamex company. Whenever we need some technical assistance, Finn Lamex is ready to give it to us. They react quickly to our questions, and we make a good team with their technical people as well.

Eva Kovacs
Auto-Bus Glass

We evaluate our cooperation with Finn Lamex as very good. 

Škoda Transportation

Finn Lamex has proven to be a partner more than a supplier, for us it was a big step to approach a supplier so far from us. Now we are satisfied with having made this choice for the quality, delivery times and technical support for any issue we have.

Management
Escar

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

4.3.2024

Ennätyksellisen hyvä vuosi kannustaa kasvamaan

Lue lisää

6.10.2023

Finn Lamex tarjoaa alan parasta kattavaa asiakasarvoa

Lue lisää

6.3.2023

Miksi sinunkin kannattaa valita autoihisi lämmitettävät tuulilasit? 

Lue lisää