Tuotantolaitteet ja tuotelaatu vahvasti omissa käsissä

  • Asiantuntijablogi

Finn Lamexin kilpailuvaltteja ovat vankka asiantuntemus, äärimmäinen tekninen joustavuus sekä itsevalmistetut koneet ja laitteet. 

Finn Lamexin lähtökohtana on palvella asiakasta tämän kaikissa tuulilasin valmistukseen liittyvissä tarpeissa. Toteutamme asiakaslähtöisesti esimerkiksi täysin uuden tuotteen vaatimat muoto- ja kokosuunnitelmat. Autamme myös, kun olemassa olevaa vanhempaa lasimallia halutaan uudistaa ominaisuuksiltaan esimerkiksi helpommin asennettavaksi tuotteeksi. 

Olemme alusta asti suuntautuneet valmistamaan isoja ja vaikeita muotoja omaavia laminoituja tuulilaseja. Erityisvahvuutenamme ovat pääosin itse valmistetut, eri prosessien vaatimat koneet ja laitteet. Käytämme osin myös ulkopuolelta hankittuja koneita, mutta olemme modifioineet nekin omiin ja asiakkaidemme tarpeisiin sopiviksi.

PROSESSIN LAATU LISÄÄ LUOTETTAVUUTTA KAIKILLA TASOILLA 

Oma konevalmistuksemme perustuu vahvaan kokemukseen ja ammattitaitoon sekä korkealaatuisiin teknisiin ratkaisuihin, joilla ehkäistään tuotannon ongelmia ja häiriöitä. Häiriötaajuus onkin saatu erittäin pieneksi, mistä voi kiittää myös jatkuvaa ennakkohuollon kehittämistä ja kriittisten varaosien kotiuttamista. 

Koneiden suunnittelussa on tähdätty siihenkin, että huoltotoimet hoituvat helposti ja nopeasti. Itse lasien laadunvalvonnan lisäksi seuraamme työkalujen laatua ja kuntoa kriittisellä tarkastus- ja ennakkohuoltojärjestelmällä. Kun oma kunnossapitohenkilöstö työskentelee tuttujen koneiden kanssa, sujuu tuotanto vakaasti ilman suuria yllätyksiä. 

Asiakkaalle tuotantoprosessin laatu ja toimintavarmuus merkitsevät sitä, että hän voi luottaa saavansa tuotteensa sovitun mukaisina ja sovitussa aikataulussa. Itse rakennettujen työvälineiden perusteellinen tuntemus takaa myös palvelun joustavuuden: reagoimme nopeasti tuotannon muutostarpeisiin ja kehitämme tarvittaessa koneita vaihtuvien vaatimusten mukaan. 

YLEISESTI OTTAEN TUULILASIEN VALMISTAJAT PYRKIVÄT LUONNOLLISESTI JATKUVASTI KEHITTÄMÄÄN TUOTANTOAAN JA KONEKANTAANSA.

TUULILASIN VALMISTUS PÄHKINÄNKUORESSA  

 Laadukkaan tuulilasin toteuttamiseen sisältyy lukuisia vaiheita. Lähtökohtana on tietysti suunnitelma, joka on tehty asiakkaan erityistarpeiden mukaan ja parhaassa tapauksessa kiinteässä yhteistyössä asiakkaan kanssa.  

Varsinaisen valmistuksen aluksi leikataan suorasta levystä lasin muotoaihio, jonka reuna hiotaan asiakasvaatimusten mukaisesti. Seuraavaksi lasiin lisätään yleensä silkkipainatus, jolla peitetään reuna-alueen liimaus ja lisäkomponenttien kiinnitysalueet. Haluttu muoto tehdään taivutusuunissa lasikohtaisen muotin avulla. Tämän jälkeen lasi laminoidaan tuotekohtaisten turvallisuusvaatimusten mukaiseksi ja varustellaan mahdollisilla lisävarusteilla. Lopuksi valmis tuote tarkastetaan ja pakataan asiakkaalle lähetettäväksi.

JATKUVAA TASAISTA KEHITYSTÄ JA PARANTAMISTA 

Yleisesti ottaen tuulilasien valmistajat pyrkivät  luonnollisesti jatkuvasti kehittämään tuotantoaan ja konekantaansa. Toisaalta ala on myös melko konservatiivinen, joten mitään täysin käänteentekevää uutta valmistusmenetelmää tuskin on näköpiirissä.  

Erilaiset lasinkäsittelyn tekniikat ja niihin liittyvät sovellukset kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, ja esimerkiksi lasertekniikan hyödyntäminen kuuluu varmasti jossakin muodossa myös Finn Lamexin tulevaisuuden kuvioihin. 

Seppo Kivimäki 
Director of Production Equipment and Maintenance 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

4.3.2024

Ennätyksellisen hyvä vuosi kannustaa kasvamaan

Lue lisää

6.10.2023

Finn Lamex tarjoaa alan parasta kattavaa asiakasarvoa

Lue lisää

17.3.2023

Mistä syntyy Finn Lamexin laminoitujen tuulilasien laatu?

Lue lisää