Finn Lamexin tuulilasiopas: Turvallisuutta ja mukavuutta

Finn Lamex on tunnettu korkealaatuisten laminoitujen tuulilasien valmistajana, ja jokainen tuulilasimme on suunniteltu ja valmistettu asiakkaidemme erityistarpeita varten.

Tuulilasioppaamme tarjoaa kattavan tietopaketin vaihtoehdoistamme ja niiden eduista. Tässä artikkelissa käsitellään Finn Lamexin tuulilasioppaan keskeisiä kohtia ja sitä, miten ne vaikuttavat ajoneuvon turvallisuuteen ja matkustajien mukavuuteen.

Turvalliset laminoidut tuulilasit

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää suunnittelussa. Siksi käytämmekin tuulilaseissamme vain laminoitua turvalasia, joka on valmistettu kahdesta lasilevystä ja PVB-kalvosta. Laminoitu lasi estää lasin pirstoutumisen onnettomuustilanteessa, suojaa ultraviolettisäteilyltä ja parantaa kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta.

Värivaihtoehtoina Finn Lamex tarjoaa kirkasta ja sävytettyä lasia, yleensä vihreä tai harmaa. Sävytetyt lasit vähentävät auringon valoenergiaa, jolloin matkustajien ja kuljettajan olosuhteet ovat mukavammat sekä säästävät energiaa vähentämällä ilmastoinnin tarvetta.

”Kirkkaan ja sävytetyn lasin ero näkyy mm. valonläpäisyarvossa LT (light transmission), jonka täytyy tuulilaseilla olla yli 70 %. Kirkkaalla lasilla on korkea 85–90 %:n valonläpäisyarvo, sävytetyllä taas 70–85 %, jolla voidaan saavuttaa parempi matkustusmukavuus. Muissa kuin tuulilaseissa sallitaan alle 70 %:n valonläpäisevyys. Esimerkiksi kaksikerrosbussien ylälasissa se on 10 % eli niiden läpi kulkee vain 10 % auringon valoenergiasta.”

Aleksi Hannukoski, Quality & Production Manager

Solar Controlilla matkustusmukavuutta

Finn Lamexin tuulilaseihin on saatavana Solar Control PVB-kalvo, joka sitoo auringonvalon energiaa ja vähentää esimerkiksi ilmastoinnin tarvetta ja energiankulutusta, jolloin matkustajat kokevat lämpötilan 5–7 °C astetta viileämpänä. Solar Controlin käyttö vähentää tunnin ajossa ilmastointijärjestelmän energiankulutusta noin 20 %, mikä näkyy esimerkiksi sähköajoneuvoissa 4,6 km lisäyksenä ajomatkaan. Busseissa ja matkailuajoneuvoissa energiasäästö on vieläkin suurempi.

LUE LISÄÄ SOLAR CONTROLISTA:

Mikä on Solar Control – ja miksi se on fiksu valinta sinunkin tuulilaseihisi?

Lämmitettävät tuulilasit ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä

Finn Lamexin sähkölämmitteiset tuulilasit tarjoavat ratkaisun talvisiin haasteisiin, kuten lumen, jään ja huurteen kertymiseen lasipinnoille. Tämä ominaisuus parantaa näkyvyyttä ja turvallisuutta liikenteessä poistamalla tarpeen käyttää perinteisiä tuulettimia tai lämmittää koko ajoneuvoa. Volframilangat ovat asennettu kahden lasin väliseen kalvoon, johon auton akku syöttää virtaa. Langat erottuvat vasta lähemmällä tarkastelulla.

Sähkölämmitteisten tuulilasien käyttö on tehokasta ja ympäristöystävällistä. Ne mahdollistavat nopean ja tasaisen huurteenpoiston, mikä on välttämätöntä erityisesti kaupallisissa ajoneuvoissa. Kun matkustajat astuvat sisään, ilmankosteus nousee ja ikkunat saattavat huurtua. Sähkölämmitys pitää lasit kuivina, mikä lisää kaikkien mukavuutta ja turvallisuutta.

LUE LISÄÄ LÄMMITETTÄVISTÄ TUULILASEISTA: 

Miksi sinunkin kannattaa valita autoihisi lämmitettävät tuulilasit?

Erikoisosaamista kaarevissa tuulilaseissa

Erikoisosaaminen kaarevien tuulilasien valmistuksessa mahdollistaa paremman aerodynamiikan ja näkyvyyden, mikä on tärkeää erityisesti suurille ajoneuvoille, kuten busseille ja linja-autoille. Kaarevuus mahdollistaa tuulilasin sivulla olevien A-pilarien sijoittamisen taaemmaksi, mikä parantaa kuljettajan näkyvyyttä sivuille ja poistaa ns. sokeat pisteet. 

Panostamme suunnittelussa ja valmistuksessa asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja huomioimiseen. Pystymme toteuttamaan näyttäviä ja räätälöityjä kaarevia tuulilasiratkaisuja ja olemme valmiita ottamaan vastaan haastaviakin projekteja samalla tunnistaen, mitkä ovat teknisesti ja fyysisesti mahdollisia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

6.3.2023

Miksi sinunkin kannattaa valita autoihisi lämmitettävät tuulilasit? 

Lue lisää

21.2.2023

Mikä on Solar Control – ja miksi se on fiksu valinta sinunkin tuulilaseihisi?

Lue lisää

6.10.2023

Finn Lamex tarjoaa alan parasta kattavaa asiakasarvoa

Lue lisää