Finn Lamex ja Van Hool – pitkän linjan bussiyhteistyötä

  • Asiakastarina

Belgialainen linja-autojen ja hyötyajoneuvojen valmistaja Van Hool on alansa edelläkävijä, joka vaatii huippulaatua myös tuulilaseilta. Siksi yritys on luottanut niiden valmistuksessa Finn Lamexiin jo vuodesta 1999. 

Van Hool NV valmistaa linja-autoja, julkisen liikenteen busseja ja erilaisia hyötyajoneuvoja yhtenä alansa huipuista Euroopassa. Vuonna 1947 perustetun belgialaisen perheyrityksen juuret ja pääkonttori ovat Koningshooiktissa Antwerpenin maakunnassa, mutta sen ajoneuvot liikkuvat laajalti ympäri maailmaa. 

Nykyisin tämä yli 2500 työntekijän konserni rakentaa vuosittain noin 1000 linja-autoa ja noin 3 000 teollisuusajoneuvoa, joista 80 % menee vientiin Eurooppaan ja muun muassa Pohjois-Amerikkaan. 

Van Hoolin kyky uusien, asiakaslähtöisten ratkaisujen luomiseen on tehnyt siitä alansa arvostetun edelläkävijän. Se on esimerkiksi valmistanut aikanaan ensimmäiset matalalattiaiset kaupunkibussit, vaikuttanut vahvasti vetybussien kehitykseen ja toteuttanut ensimmäisenä akkusähköisen kaksikerroksisen linja-auton.

“FINNLAMEXIN TOIMITUKSET OVAT OLLEET KORKEALAATUISIA ALUSTA ALKAEN JA AINA SEN JÄLKEENKIN.”

YLI 20 VUODEN LÄHEINEN KUMPPANUUS  

Finn Lamex aloitti yhteistyön Van Hoolin kanssa heti perustamisvuonnaan 1999. Toimitusjohtaja Tero Toivanen muistelee, että heti Finn Lamexin ensimmäinen tuulilasitoimitus lähti nimenomaan belgialaiskumppaille. 

“Nykyisin olemme tuulilaseissa Van Hoolin päätoimittaja. Teemme heille myös varaosalaseja ja olemme aktiivisesti mukana uusien ajoneuvomallien kehitysprojekteissa. Niissä pidetään tiiviisti yhteyttä sekä sparraillaan puolin ja toisin, kunnes löydetään tuulilasimalli, joka päätyy tuotantoon.” Van Hoolilla on pitkät perinteet high-end-tason bussivalmistajana, joka on hakenut ajoneuvoihinsa aina uusia ratkaisuja. Siten tuulilasikumppanille on tullut luonnollisesti vastaan erikoisiakin toiveita. 

“Kehitysprojekteissa yhteistyö käynnistyy heidän protopajallaan kehitetyistä visioista. Me tuomme sitten mukaan tuulilasipuolen asiantuntemuksen ja ehdotukset eli kommentoimme lasien osalta visioiden toteutettavuutta ja valmistettavuutta. Tuemme heidän suunnitteluaan myös jakamalla tietoa uusista mahdollisuuksista tuulilasien materiaalien ja muun teknisen kehityksen suhteen”, kertoo Toivanen.

POSITIIVISTA PALAUTETTA BELGIAN SUUNNALTA   

Toivanen arvostaa suuresti Van Hoolin kanssa tehtyä pitkäaikaista yhteistyötä ja jatkaa sitä mielellään tulevaisuudessakin. Finn Lamexin teettämän asiakaskyselyn mukaan tyytyväisyys on molemminpuolista, sillä Van Hool pitää kumppaniaan yhtenä alan huipputoimittajista ja itselleen ykkösvalintana. 

“Päätimme tukea Finn Lamexin väkeä heidän oman yrityksensä käynnistämisessä”, kertoo Van Hool NV:n ostaja Raf Janssens. “Van Hool taisi olla heidän ensimmäinen asiakkaansa. Heti alusta alkaen heidän toimituksensa olivat korkealaatuisia, kuten myös aina sen jälkeenkin.” 

Asiakaskyselyn palautteessa Van Hool kehui muun muassa Finn Lamexin osaamista, palvelun laatua ja kilpailukykyistä hinnoittelua. Yrityksessä arvostetaan myös tiivistä yhteistyötä tuotekehitysvaiheessa, jossa haastavimmatkin tuulilasin muotovaatimukset on aina täytetty laadukkaasti. 

“Finn Lamexilla on paljon kokemusta, jonka pohjalta he voivat ratkaista erilaisia ongelmia. He ovat yksi parhaista tuulilasien toimittajista markkinoilla. Kun pyytää minua suosittelemaan hyvää tuulilasien valmistajaa, kerron Finn Lamexin edustavan alan huippua”, Janssens toteaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

27.10.2023

Escar vastaa vaativaan asiakastarpeeseen Finn Lamexin kanssa

Lue lisää

24.5.2023

Aisan tarjoaa lisää vaihtoehtoja Japanin tuulilasimarkkinoille

Lue lisää
Ropa Maus 6 banner

15.5.2023

ROPA parantaa kuljettajan turvallisuutta ja mukavuutta Finn Lamexin laminoiduilla tuulilaseilla

Lue lisää